Laden Evenementen
01
juli
donderdag

Igone de Jongh – In Carré

1 juli 2021 @ 20:00
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 20:00, repeating until 1 juli 2021

Igone de Jongh

Tickets

Igone de Jongh

Igone in Carré

Igone de Jongh: prima ballerina, gelauwerd en bejubeld voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet en muze van de wereldvermaarde choreograaf Hans van Manen. De gelukkigen die haar in levende lijve hebben zien schitteren zijn daarvoor in de auto, trein of vliegtuig gestapt. Zij was tot nu toe alleen te bewonderen in gerenommeerde opera- of ballethuizen in New York, Parijs, Sint Petersburg of Amsterdam.

Igone de Jongh staat met haar eigen dansgala in Koninklijk Theater Carré. Dit veelzijdige dansgala markeert haar zelfstandige carrière als ballerina. Speciaal voor dit gala stelt Igone een bijzonder repertoire samen met diverse (inter)nationale gasten uit de wereld van ballet, (moderne) dans en muziek.

Igone in Carré belooft een avond te worden die verrassend en veelzijdig is. Als ambassadeur van de dans kiest Igone ervoor om uniek materiaal te combineren met bijzondere samenwerkingen met mensen die haar inspireren. Zo zal ze enerzijds op het podium te zien zijn met haar oude danspartner Marijn Rademaker, maar anderzijds samen met Jan Kooijman, Wende en vriendin Chantal Janzen de variatie in de dans opzoeken. Deze ‘Igone-avond’ in Carré is bovenal een avond vol verrassingen.

Igone: “Voor mij is dit een droom die uitkomt. Ik vind het geweldig dat ik in Carré sta, niet alleen omdat het Carré is, maar omdat dit mijn avond is. Een avond waarbij ik de regie helemaal in eigen hand mag nemen. Wat ik dans, met wie ik dans en hoe het eruit ziet. Ik kan met dit gala dans in de gehele breedte laten zien, al zal het door mij zo geliefde klassieke ballet uiteraard niet ontbreken”.

 

Igone de Jongh

 

 

Details
Date: 1 juli 2021
Time: 20:00
Evenement CategoryDans
Locatie
Address: Amstel 115 /125
Amsterdam, Noord-Holland 1018 EM Nederland

+ Google Maps

Leave a Reply

Your email address will not be published.