Wintercircus Utrecht

Home » Agenda TheaterReserveringen » Show » Wintercircus Utrecht
Wintercircus Utrecht

besteltickets

 

Wintercircus

Utrecht

Topartiesten uit alle windstreken, bekroonde clowns en een immens videoscherm. Het zijn de ingrediënten voor de achtste editie van Wintercircus Utrecht in de Jaarbeurs. Van 24 december 2016 t/m 5 januari 2017 is de volledig vernieuwde show te zien.

Speelperiode; december 2016 t/m januari 2017

Kalender

 

Klik op de kalender voor alle speeldata

 

Wintercircus Utrecht is uitgegroeid tot een begrip tijdens de kerstvakantie. Sinds 2009 vindt het evenement jaarlijks plaats in de Jaarbeurs en trekt duizenden mensen naar de Domstad. De producenten vonden het na zeven jaar tijd voor vernieuwing: de klassieke zaagsel piste is verdwenen en maakt plaats voor een podium. Hetzelfde geldt voor de rood gestoffeerde artiesteningang. In plaats daarvan wordt een ‘state of the art’ videoscherm geplaatst dat maar liefst 360 m2 groot is. Dit scherm dient als decor voor een selectie van ’s werelds beste circusacts. Er zijn geen dieren, maar tal van acrobaten die zowel in de lucht als op de bühne voor sensatie zorgen. Onder meer een Globe of Speed – een ronde kooi waarin cross motoren racen – is spraakmakend.

Daarnaast mogen de clowns niet onvermeld blijven. De Italiaanse clowns Steve & Jones wonnen talrijke prijzen behoren tot de absolute wereldtop. Ze schitterden de afgelopen jaren onder meer bij de prestigieuze Amerikaanse circussen Vargas en Ringling bros. Barnum & Bailey. Alle acts worden visueel ondersteund door het videoscherm en zorgen ervoor dat de beleving optimaal en ongeëvenaard is. Zoals elk jaar komen acts uit alle werelddelen naar Nederland. Extra bijzonder is dit keer de aanwezigheid van een ensemble uit Cuba. Speciaal voor Wintercircus Utrecht worden deze artiesten vanuit Havana naar Nederland gevlogen. Op een vrolijke, opzwepende manier ziet het publiek ze in actie op onder meer een levensgrote schommel waarmee ze naar de nok van de Jaarbeurs worden gelanceerd. De komende editie van Wintercircus Utrecht is een 90 minuten durende sensatieshow voor jong en oud die zijn weerga niet kent. We geven het woord circus een nieuwe betekenis en maken deze vorm van entertainment klaar voor de 21ste eeuw. Mis het niet!

 

Wintercircus Utrecht

 

Wintercircus Utrecht

 

 

 

 

weetwaarjekoopt

Leave a Reply

Your email address will not be published.